PGW

18-03-2019.
STICHTING VRIENDEN KERKELIJK ERFGOED WARMOND ( KEW )

Ongeveer een jaar geleden hebben wij de Stichting Vrienden KEW opgericht.
Doel is om fondsen te werven voor de instandhouding van het monumentale bezit van de PG Warmond, zoals: het kerkgebouw met het zich daarin bevindende Lohmanorgel, de (voormalige) Pastorie De Roekenhof en de (voormalige) kosterswoning nabij de begraafplaats bij de Oude Toren.
De stichting heeft een goede start gemaakt met 3 concerten in de kerk in het laatste kwartaal van vorig jaar en de in de loop van dat jaar opgestarte fondsenwerving; ook de ANBI status is aan de stichting inmiddels toegekend, waardoor giften aan KEW volledig aftrekbaar zijn van uw inkomen of winst.
Op onze website kunt u kennis nemen van ons beleidsplan voor de komende jaren en ook onze statuten inzien; ook vindt U daar op de pagina actueel de reeds voor dit jaar geprogrammeerde zondagmiddagmatinees.
Wij willen o.a met deze middagvoorstellingen ons kerkgebouw een bredere bestemming geven en de helpende hand bieden bij verbetering van de faciliteiten van het kerkgebouw.
U bent van harte uitgenodigd een of meer van deze matinees te bezoeken.
Ons eerste matineeconcert van dit jaar vindt plaats op zondag 14 april a.s. aanvang 16.00 uur met Koralen en Aria’s uit Bachs Matthäus Passion; zie de affiche hieronder.

De Stichting KEW heeft in het eerste jaar van zijn bestaan al heel wat (boezem)vrienden, donateurs en sympathisanten –zowel binnen als buiten onze kerkelijke gemeente- om zich heen verzameld, die ieder op eigen wijze onze doelstelling ondersteunen.
Hoe meer dat er zijn, des te meer kunnen wij onze doelstellingen en voornemens realiseren.
In het geval U nog aarzelt of er gewoonweg nog niet aan toe bent gekomen, doen wij nogmaals een beroep op U ons te steunen door U alsnog op te geven als vriend of donateur.
Aanmelden kan heel simpel via onze eigen website of die van de PG Warmond; wij kijken ernaar uit!
De Stichting KEW zal jaarlijks in samenspraak met het College van Kerkrentmeesters bestemmingen kiezen voor de netto-opbrengsten van de stichting.
Een eerste project waaraan KEW voornemens is financiële ondersteuning te bieden, is in voorbereiding waarover wij U binnenkort nader zullen informeren.
Voor nadere toelichting en/of informatie kunt u zich te allen tijde wenden tot één van de bestuursleden, tevens initiatiefnemers van de stichting:

John Verbeek, voorz.
0625068673;
Jan Karstens, secr.
0653809744;
Roeland Brokking, penningm.
0653723141;

MATTHÄUS PASSION IN WARMOND

Het eerste matineeconcert dit jaar van de Stichting Vrienden KEW vindt plaats op zondagmiddag 14 april a.s.
Het is een toepasselijk programma zo vlak voor Pasen. Het affiche staat hieronder.
Wij kijken uit naar uw komst; U bent van harte welkom!

Matthäus Passion

KAMERKOOR CANTABILE BRENGT KERSTSFEER IN WARMOND

Op zaterdag 8 december zal het Alphens Kamerkoor Cantabile onder leiding van Simon Stelling evenals vorige jaren ook weer de inwoners van Warmond en wijde omtrek in kerstsfeer brengen tijdens het traditionele kerstconcert dat het koor elders elk jaar een aantal keren verzorgt. Geheel volgens de Engelse traditie zal het koor zingend de donkere kerk binnenkomen; altijd een hoogtepunt voor het publiek, dat ook bij het programma betrokken zal worden en dat diverse bekende Christmas Carols kan meezingen. Daarnaast brengt het koor kerstmuziek uit heel Europa, waaronder o.a. "The Lamb" van de hedendaagse Noorse componist Kim Arnesen en drie prachtige dubbelkorige werken waaronder het wereldberoemde Ave Maria van Franz Biebl. Tevens nog twee werken van de geliefde hedendaagse componist Ola Gjeilo. Ook oud-Nederlandse kerstliederen en carols staan natuurlijk op het programma, waaronder ”African Noel”.

Het koor, dat enkele jaren geleden goud won op het internationale concours "Tonen 2000", wordt aan het orgel en de piano begeleid door Alexander Schippers. Simon Stelling zal als organist op het monumentale Lohmanorgel enkele korte orgelsoli ten gehore brengen.

De toegang bedraagt: € 10,00 en voor kinderen tot 14 jaar: gratis.
Parkeren: via de Laan van Oostergeest.

Kerst

JPL

Op 6 okt. 2018 hebben we de ANBI beschikking ontvangen (met terugwerkende kracht tot 1 juli 2018).

ANBI

Hieronder het artikel dat op 4 sept. 2018 in het Leidsch Dagblad stond (klik er op voor de volledige pagina in groter -PDF- formaat).

LD artikel