PGW

KAMERKOOR CANTABILE BRENGT KERSTSFEER IN WARMOND

Op zaterdag 8 december zal het Alphens Kamerkoor Cantabile onder leiding van Simon Stelling evenals vorige jaren ook weer de inwoners van Warmond en wijde omtrek in kerstsfeer brengen tijdens het traditionele kerstconcert dat het koor elders elk jaar een aantal keren verzorgt. Geheel volgens de Engelse traditie zal het koor zingend de donkere kerk binnenkomen; altijd een hoogtepunt voor het publiek, dat ook bij het programma betrokken zal worden en dat diverse bekende Christmas Carols kan meezingen. Daarnaast brengt het koor kerstmuziek uit heel Europa, waaronder o.a. "The Lamb" van de hedendaagse Noorse componist Kim Arnesen en drie prachtige dubbelkorige werken waaronder het wereldberoemde Ave Maria van Franz Biebl. Tevens nog twee werken van de geliefde hedendaagse componist Ola Gjeilo. Ook oud-Nederlandse kerstliederen en carols staan natuurlijk op het programma, waaronder ”African Noel”.

Het koor, dat enkele jaren geleden goud won op het internationale concours "Tonen 2000", wordt aan het orgel en de piano begeleid door Alexander Schippers. Simon Stelling zal als organist op het monumentale Lohmanorgel enkele korte orgelsoli ten gehore brengen.

De toegang bedraagt: € 10,00 en voor kinderen tot 14 jaar:gratis.
Parkeren : via de Laan van Oostergeest

JPL

Op 6 okt. 2018 hebben we de ANBI beschikking ontvangen (met terugwerkende kracht tot 1 juli 2018).

ANBI

Hieronder het artikel dat op 4 sept. 2018 in het Leidsch Dagblad stond (klik er op voor de volledige pagina in groter -PDF- formaat).

LD artikel